Sht, Sht 25, 2021
Banner Top
Banner Top
Si ta menaxhoni dhimbjen e migrenës?

KDhimbjet e migrenës janë të vështira, por mund të mësoni mënyra për t’i menaxhuar ato. Nga barnat, tek trajtimet alternative, tek metoda të reja për të lehtësuar stresin dhe për t’u çlodhur, provoni këto këshilla për të mbajtur dhimbjen në krahë.

  • Ndiqni planin tuaj të trajtimit të migrenës. Mos merrni medikamente që mjeku juaj nuk e ka urdhëruar.
  • Lejoni stresin emocional. Merrni kohë për të qetësuar dhe për t’u larguar nga situatat e vështira. Mësoni aftësitë që mund t’ju qetësojnë, si frymëmarrje të thellë dhe relaksim progresiv të muskujve.
  • Stres i ulët fizik. Pushimi dhe gjumi i duhur do t’ju ndihmojë të relaksoheni dhe të përballeni me një ditë të re. Nëse uleni për kohë të gjata kohore, çohuni dhe lëvizni shpesh. Zbrazni nofullën, qafën dhe shpatullat tuaja.
  • Ushtrohu rregullisht. Mundohuni të merrni të paktën 30 minuta stërvitje në shumicën e ditëve të javës.
  • Mbani një rutinë. Hani ushqim dhe ushqime në të njëjtën kohë gjatë ditës. Shkoni në shtrat dhe zgjohuni në një orar të caktuar.
  • Lëreni duhanin. Kjo mund të sjellë dhimbje koke të migrenës dhe të bëjë ndonjë dhimbje koke më keq.
  • Di shkaktarët tuaj. Mbani një ditar për të mësuar se çfarë shkakton dhimbjet e kokës. Shmangni këto gjëra kur është e mundur.
  • Parandalimi i praktikave. Nëse merrni dhimbje koke për periudhën tuaj menstruale, merrni medikamente parandaluese kur koha juaj e muajit është afër. Mjeku juaj mund ta përshkruajë edhe nëse dhimbjet e kokës ndodhin shpesh ose janë të rënda.

Gjithashtu mund të kontaktoni me organizatat dhe grupet mbështetëse që mund të jenë në gjendje të ndihmojnë. Njerëz të tjerë me dhimbje koke të migrenës mund të ofrojnë këshilla të tjera se si të merren me simptomat tuaja. Shihni nëse mund të gjeni disa që takohen në zonën tuaj ose në internet./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë