Mar, Tet 26, 2021
Banner Top
Banner Top
Si ta luftojmë migrenën gjatë shtatzënisë?


Një studim i ri zbuloi se migrena mund të rrisë rreziqet shëndetësore për nënën dhe fëmijën në bark. Por marrja e një trajtimi në këto dhimbje koke të egër mund të ndihmojë.

Migrenat janë tashmë më të këqijat. Tre nga katër të prekurit nga migrena janë gra, sipas Zyrës për Shëndetin e Grave. Hulumtimet e reja sugjerojnë se dhimbjet e kokës intensive mund të rrisin rrezikun e presionit të lartë të gjakut, por gjithashtu mund të kontribuojnë në lindjen e parakohshme, peshën e ulët të lindjes dhe sindromën e tensionit të frymëmarrjes së foshnjës.

Sipas një studimi thuhet se rreziku i rritur ishte i lidhur me vetë migrenat – jo trajtimet që gratë mund të merrnin. Kjo do të thotë se, fatmirësisht, gratë ende mund të marrin trajtim të migrenës gjatë shtatëzanisë nëse ato zgjedhin.

Shumica e trajtimeve standarde për migrenë janë të sigurta gjatë shtatzënisë, edhe pse gjithmonë duhet të kontrolloni me doktorin tuaj për t’u siguruar.

Dhe ka më shumë lajme të mira: Midis 50% dhe 80% të grave me migrenë zbulojnë se simptomat e tyre zvogëlohen gjatë shtatzënisë, sipas hulumtimit – ndoshta sepse trupi e bën më shumë hormon estrogjenin, gjë që mund të ndihmojë në uljen e dhimbjes.

Si ta trajtojmë migrenën?

Mësoni shkaktarët – Shumë njerëz zbulojnë se çokollata, ushqimet e përpunuara dhe kafeina shkaktojnë migrenën e tyre. Mbani një ditar migrenash që të përpiqeni të identifikoni shkaktarët tuaj personal, dhe pastaj t’i shmangni ato.

Prioritizimi i gjumit – Nuk është sekret se shtatzënia është shteruese. Dhe kur keni migrenë në krye të një foshnje në rritje në bark, gjumi është edhe më jetësor. Mundohuni sa më shumë që të jetë e mundur që të bëni një orar të rregullt të gjumit.

Qëndroni të hidratuar – Ashtu si trupi juaj ka nevojë për më shumë gjumë gjatë shtatëzanisë, ai gjithashtu ka nevojë për më shumë ujë. Dhe hidratimi lufton migrenën gjithashtu – kështu që pini ujë!

Bëni një plan – Ndërsa shumë gra janë me fat që kanë më pak migrenë gjatë shtatzënisë, prapë se prapë duhet të qëndroni të përgatitura. Mësoni se cilat strategji të tjera mund të ndihmojnë të lehtësoni dhimbjen tuaj – për shembull, shtrirja në errësirë , dhoma e qetë me një shtupë të ftohtë mund të jetë qetësuese gjatë një sulmi./Familja Jonë

Tags: ,

Lajme te ngjajshme

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë