Pre, Sht 22, 2023
Banner Top
Banner Top
Migrena mund të rrisë rrezikun e ndërlikimeve të shtatzënisë

Një studim i grave në Danimarkë që iu bë shtatzënave me dhe pa migrenë, ato që kishin migrenën rrezikoheshin prej çrregullimeve të hipertensionit.

Gjithashtu, tek të sapolindurit, migrena e nënës u shoqërua me një rrezik në rritje të një sërë rezultatesh të dëmshme, duke përfshirë peshën vogël së lindjes, lindjen e parakohshme, lindjen cezariane, sindromën e distresit të frymëmarrjes dhe konfiskimet febrile.

Studimi i dhimbjes së kokës përfshinte 22,841 shtatzëna në mesin e grave me migrenë (duke përfshirë 16,861 me një pasardhës të gjallë)

Migrena e trajtuar nuk ishte e lidhur me rreziqe më të larta të rezultateve negative krahasuar me migrenën e patrajtuar. Kjo sugjeron që vetë migrena, në vend të trajtimit të saj, është e lidhur me komplikimet e shtatzënisë.

“Migrena është një gjendje e paaftë, e zakonshme në mesin e grave të moshës riprodhuese. Prova akumuluese tregon se migrena në shtatzëni mund të çojë në disa rezultate negative në nënën dhe fëmijën, por trajtimi mund të lehtësojë këto rreziqe”, tha autori kryesor Nils Skajaa, nga Departamenti ‘Epidemiologjia klinike’, Spitali Universitar Aarhus./Familja Jonë

Tags: ,

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë