Mar, Tet 26, 2021
Banner Top
Banner Top
Vrapimi  mund ta transformojë trupin dhe mendjen!

Vrapimi mund të përmirësojë ndjeshëm shëndetin fizik dhe mendor.

Si një formë e stërvitjes aerobike, vrapimi mund të zvogëlojë stresin, të përmirësojë shëndetin e zemrës dhe madje të ndihmojë në zbutjen e simptomave të depresionit.

Disa studiues mendojnë se vrapimi mund të jetë kaq i mirë për ne, sepse është diçka që kemi evoluar për të bërë.

Njerëzit janë ndërtuar për të vrapuar.

Shumë ekspertë mendojnë se trupat e njeriut formohen në mënyrën se si ata janë, sepse kemi evoluar për të qenë vrapues me durim të jashtëzakonshëm. Format e belit dhe këmbët tona, gjatësia e këmbëve tona, disqet tona spinale për thithjen e goditjeve dhe aftësia jonë për të bërë djersën, mundësojnë që ne të kalojmë milje pas milje.

Pra, ndoshta nuk është befasi që vrapimi është i lidhur fort me një numër përfitimesh për trupin dhe trurin tonë.

Shumë ekspertë e konsiderojnë stërvitjen të jetë gjëja më e afërt për një ilaç të mrekullueshëm. Si një formë e ushtrimit kardio që është lehtësisht i arritshëm, vrapimi është një nga mënyrat më të drejtpërdrejta për të marrë përfitimet e rëndësishme të stërvitjes.

Poashtu, vrapimi është një mënyrë e shkëlqyer për të ndihmuar në përmirësimin e shëndetit kardiovaskular. Plus, ai djegë dhe mund të ndërtojë forcë, ndër të tjera. Ekziston edhe një listë e gjatë e përfitimeve psikologjike që sjellin stërvitjet.

Sapo trupi dhe mendja të fillojnë ta përvetësojnë, vrapimi mund të jetë meditues dhe të sigurojë një ndjenjë lirie. Si dikush që sapo përfundoi gjysmën e parë të maratonës, mund ta konfirmoj që është e vërtetë.

Këto janë disa nga përfitimet shëndetësore fizike dhe mendore të vrapimit:

Edhe një afat prej 30 minutash vrapim mund të heqë simptomat e depresionit dhe të përmirësojë gjendjen shpirtërore.

Shpenzimi 30 minuta në një rutine është e mjaftueshme për të hequr gjendjen e dikujt që vuan nga çrregullime të mëdha depresive, sipas një studimi të botuar në revistën e Kolegjit Amerikan të Mjekësisë Sportive. Edhe pjesëmarrësit që lëvizën në një ritëm të ecjes fituan të njëjtën dobi të ngritjes së humorit.

Kjo tregon se pa marrë parasysh se çfarë ritmi ju jeni duke shkuar, lëvizja ka efekte pozitive dhe tregon se vrapimi dhe forma të tjera të stërvitjes mund të përmirësojnë gjendjen shpirtërore dhe të ndihmojnë në luftën kundër depresionit./Familja Jonë

Tags: ,

Lajme te ngjajshme

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë