Mër, Tet 4, 2023
Banner Top
Banner Top
5 këshilla për të menaxhuar stresin

Këto ditë është e vështirë të mos jeni të mbingarkuar të paktën një herë në një kohë. Ndërmjet punës, familjes dhe angazhimeve të tjera, ju mund të bëheni shumë të stresuar dhe të zënë. Por ju duhet të jeni të vetëdijshëm që shëndeti juaj mendor dhe fizik mund të vuajnë.

Më e mira e punës është që ju të mësoni si të menaxhoni stresin tuaj dhe ju duhet të bëni atë. Këtu janë 5 mënyra për ta bërë më të lehtë.

1. Ushtrimi

Përpunimi i rregullt është një nga mënyrat më të mira për të çlodhur trupin dhe mendjen tuaj. Plus, stërvitja do të përmirësojë disponimin tuaj. Por ju duhet të bëni atë shpesh në mënyrë që të funksionojë.

Pra, sa duhet të ushtroni çdo javë?

2 orë dhe 30 minuta stërvitje mesatare intensive si shëtitje të gjata ose 75 minuta të një stërvitjeje më të fuqishme, do të ndihmojnë shëndetin tuaj mendor.

2. Relaksoni muskujt tuaj

Kur jeni të stresuar, muskujt tuaj janë të tensionuar. Ju mund t’i lironi ata vetë duke rifreskuar trupin tuaj me:

Masazh

Bërja e një banje ose dushi të nxehtë

Bërja e një gjumi të rehatshëm

3. Frymëmarrje e Thellë

Ndalimi dhe marrja e disa frymëmarrjeve të thella mund të të heqë presionin menjëherë. Do të befasoheni sa më mirë do të ndiheni kur të ngopeni mire me frymë.

4. Hani mirë

Ushqimi i një diete të rregullt dhe të ekuilibruar do t’ju ndihmojë të ndiheni më mirë në përgjithësi. Mund të ndihmojë në kontrollin e disponimit tuaj. Ushqimi juaj duhet të jetë plot me perime, fruta, drithëra dhe proteina për energji. Mos hiqni asnjë nga këto nga dieta juaj. Nuk është mirë për ju dhe mund t’ju vë në një gjendje të keqe, e cila në të vërtetë mund të rrisë stresin tuaj.

5. Ngadalësoni ritmin e jetës

Jeta moderne është kaq e zënë, dhe nganjëherë ne vetëm duhet të ngadalësojmë dhe të qetësohemi. Shikoni jetën tuaj dhe gjeni mënyra të vogla që mund ta bëni atë. Për shembull:

Vendosni orën 5 deri në 10 minuta përpara. Në këtë mënyrë ju do të jeni pak herët dhe do të shmangni stresin e vonesës.

Kur jeni duke vozitur në autostradë, kaloni në korsi të ngadaltë në mënyrë që të shmangni zemërimin e rrugës./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë