Mër, Sht 20, 2023
Banner Top
Banner Top
Pse sytë e mi janë gjithmonë të kuq?

Duket sikur sytë tuaj janë gjithmonë të kuq, dhe njerëzit kanë filluar ta vëjnë re.Okulistja Catherine Hwang, MD, sjell në fokus shkaqet e mundshme se pse keni këtë gjendje – dhe kur duhet të shihni një mjek të syve.

Çka sjell deri tek skuqja e syve?

Alergjia

Kontrolloni kalendarin dhe nëse është sezoni i polenit, mund të keni përgjigjen tuaj. Sytë tuaj gjithashtu mund të jenë kruajtës, të holluar me ujë ose të ndjehen sikur po digjen. A duhet të shihni një mjek? Shikoni një alergolog ose okulist nëse nuk e dini arsyen e simptomave tuaja ose nëse dyshoni për alergji, por nuk jeni të sigurt.

Trajtimet: Recetë dhe pika për sy.

Enët e thyera të gjakut

“Shumica e njerëzve as nuk i vërejnë ato. Shokët ose anëtarët e tyre të familjes ndodh që e vërejnë, dhe zakonisht ndodh menjëherë pasi personi zgjohet, ”tregon Dr. Hwang. “Është si një mavijosje e vogël në sy. Dhe shpesh duket më keq përpara se të përmirësohet. “

A duhet të shihni një mjek? Jo nëse nuk shoqërohet me dhimbjeje ose ndryshime në shikim.

Trajtimet: Lajm i mirë! Enët e gjakut të thyera zakonisht pastrohen vetë.

Sytë e thatë

Jo vetëm që bëhen të kuq, por edhe fillon ndjesia e thatësisë. Kjo gjendje përkeqësohet zakonisht natën. A duhet të shihni një mjek? Nëse nuk përmirësohet me pikat e lubrifikimit OTC, shihni një okulist.

Trajtimet: Pika e syve OTC ose lot artificialë, pika të syrit pa recetë.

Acarim i syve

Përpos ngjyrës, filloni të keni edhe acarim, duke ju shkaktuar kështu jo vetëm kruarje por edhe jo rehati. A duhet të shihni një mjek? Nëse mbani kontakte, po. Mund të jetë një infeksion i syrit.

“Ne duam t’i trajtojmë ato infeksione shpejt”, vëren Dr. Hwang. “Përndryshe, mund të shndërrohet në ulçerë të keqe.”

Trajtimet: Kjo varet nga shkaku i acarimit./Familja Jonë � të dëmshme për veshkat tuaja. Bisedoni me mjekun tuaj për çdo vitaminë dhe barishte që planifikoni të merrni.

Lini duhanin

Pirja e duhanit mund të dëmtojë enët e gjakut, gjë që zvogëlon rrjedhën e gjakut në veshka. Kur veshkat nuk kanë rrjedhë adekuate të gjakut, ato nuk mund të funksionojnë në nivele optimale. Pirja e duhanit gjithashtu rrit rrezikun e presionit të lartë të gjakut, si dhe rrezikun e kancerit të veshkave./Familja Jonë 

Tags:

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë