Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Po ju lodhen sytë? Ja disa ushtrime për t’i qetësuar ata

Sytë tanë punojnë shumë çdo ditë. Me disa ushtrime të thjeshta, ju mund të relaksoni sytë dhe të përmirësoni vizionin tuaj.

Në shoqërinë e sotme, më shumë se gjysma e njerëzve ulen para një ekrani të kompjuterit. Studimet shkencore tregojnë se shikimi i vazhdueshëm i monitorit dëmton shikimin. Kontrastet dalluese, dallimi midis ngjyrave dhe alternimi midis distancave të shkurtra dhe të gjata bëhen gjithnjë e më të vështira. Kjo madje mund të kufizojë fushën tuaj të vizionit.

Disa ushtrime të relaksimit të syve mund të ju kryejnë shumë punë. Marrin vetëm disa minuta, mund të bëhen kudo dhe në çdo kohë, dhe gjithashtu mund t’ju ndihmojnë të përqendroheni më mirë kur punoni në kompjuterin tuaj.

 1. Mbyllni sytë dhe relaksohuni – Thuhet se errësira na ndihmon në formimin e qelizave të fotoreceptorëve shkopinj dhe kone në sytë tanë, gjë e cila ndihmon në mirëmbajtjen e shikimit.

2. Rrotullojeni kokën në lëvizje tërthore duke mbajtur shikimin vetëm drejt. Filloni nga ana e djathtë në të majtë lëvizjet e kokës, pastaj lart-poshtë. Edhe ky ushtrim e rrit qarkullimin e gjakut në sytë tuaj.

3. Mbyllini sytë shumë për 3-5 sekonda dhe pastaj hapini sërish. Këtë përsëriteni shtatë herë, pasi ndihmon në relaksimin e muskujve të syve, si dhe në rritjen e qarkullimit të gjakut në sy./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë