Sht, Mar 23, 2024
Banner Top
Banner Top
PSE PULSOJNË SYTË TUAJ?!

Ju ka ndodhur të ndieni lëvizjen e syrit, dhe fillojnë idetë, po mendon dikush për mua, po flet dikush keq po mirë për mua e bestytni të tjera.

Nuk është në të vërtetë syri ai që pulson, por muskujt e qepallës.

Nga mungesa e gjumit, stresi, dehidratimi etj, më poshtë keni disa shkaqe të mundshme.

Por fillimisht duhet të dini se cfarë është ky pulsim që ju ndodh?  

Pavarësisht nga emri, sytë tuaj nuk po lëvizin fare. Është thjesht qepalla ajo që lëviz.

Ky pulsim i syve është shumë i zakonshëm dhe zakonisht nuk ka asgjë për t’u shqetësuar, sipas Dr Ming Wang.

Gjendja e pulsimit të përkohshëm ose afatgjatë të syve quhet mykimi i qepallës dhe është rezultat i një shtrembërimi të pavullnetshëm të neuroneve që stimulojnë muskujt e qepallës.

Çfarë e shkakton këtë? Ka disa arsye të zakonshme që qepallat tuaja po lëvizin:

Stresi

Kafeinë e tepërt

Dehidratimi

Lodhja

Tendosje të syve

Alkooli

Sy i thatë

Problemet e ushqyerjes

Alergjia./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë