Mër, Kor 17, 2024
Banner Top
Banner Top
Kujdes – stina e verës ju sjell këto rreziqe!

Ditët e plazhit, të nxehta janë të shkëlqyera, por ja çfarë duhet të dini për të qëndruar të sigurt edhe në verë.

Lëndimet nga kositësit

Çdo pronar i shtëpisë e do pamjen e një oborri të pacenuar, të mbjellë mjeshtërisht. Por, nga dëshira për ta pare sa më në formë, disa njerëz harrojnë të marrin masa paraprake, duke pësuar kështu edhe lëndime.

Aksidente me varkë

Gabimi më i madh i njerëzve deri tani është pirja dhe shëtitja me varkë. Njerëzit dalin atje dhe pinë alkool gjatë gjithë ditës në diell, dhe përfundojnë me të njëjtat aksidente  – me rreziqet e shtuara për të rënë nga anijet, duke u goditur nga helika, dhe mbytja “.

Fatkeqësitë e dehidrimit

Mos konsumimi i duhur i ujit mund të shkaktojë dëme të mëdha në organizëm saqë edhe mund të humbisni ndjenjat gjatë ditëve tepër të nxehta, apo edhe të keni dhimbje koke. Prandaj, pini sa më shumë ujë. Goditja e nxehtësisë është forma më e rëndë e dehidrimit. 

Mushkonjat

Mushkonjat janë të pranishme gjatë tërë kësaj stine dhe me të vërtetë janë të mundimshme. Përpos kësaj, ato edhe mund të shpërndajnë sëmundje të ndryshme si Malaria, Zika etj. Ato janë përgjegjëse për vdekjen e 800 mijë njerëzve çdo vit, fakt ky që i bën kafshët më të rrezikshme në planet./Familja Jonë

Tags: ,

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë