Mar, Tet 26, 2021
Banner Top
Banner Top
Çfarë i shkakton shtrëngimet e barkut?

Le të tregohemi të sinqertë. Dhimbjet e stomakut nuk janë thjesht një zbavitje. Egzistojnë strategji të ndryshme për të ndaluar dhimbjen e stomakut. Por së pari, le të bëjmë një vështrim në atë që po ndodh aktualisht.

ÇFARË ËSHTË ËSHTË NJË SHTRËNGIM STOMAKU?

Dhimbjet e stomakut janë shtrëngimi i stomakut dhe i muskujve të zorrëve. Zakonisht ndodh me ndërprerje, por mund të bëhet kronik në disa kushte specifike. Ne të gjithë e dimë këtë ndjenjë të mundimshme.

ÇFARË I SHKAKTON SHTRËNGIMET E STOMAKUT?

Ka shumë arsye të zakonshme për dhimbje stomaku, prandaj është e rëndësishme të flisni me mjekun tuaj të familjes nëse bëhet fjalë për një ndodhi të rregullt. Këtu janë disa nga arsyet më të zakonshme për dhimbje stomaku.

Truri ndërvepron me trupin përmes sistemit nervor të entit (ndër sistemet e tjera, natyrisht), i cili ndihmon në rregullimin e tretjes sonë. Stresi mund të prishë procesin e tretjes natyrore, duke shkaktuar dhimbje barku dhe shtrëngime. Vetëm një arsye tjetër përse stresi është krejtësisht i dëmshëm.

Kur dehidrohemi si rezultat i vjelljeve të tepërta, diarresë ose djersitjes, humbim shumë elektrolite të rëndësishme. Meqenëse elektrolitet (si kalciumi, kaliumi, magnezi dhe natriumi) janë lojtarë kryesorë në kontraktimet e duhura të muskujve, skymingja mund të shkaktojë spazma të dhimbshme.

JU KENI NGRËNË SHUMË DHE SHPEJT

Hej, madje edhe ngrënia e tepërt dhe e shpejtë e sallatës mund të shkaktojë një stres stomaku. Kur trupi juaj duhet të punojë jashtëzakonisht shumë në një periudhë të shkurtër kohe, mund të përjetoni një ngërç të butë në mënyrë që të ngadalësoni ritmin tuaj të ngrënies.

JU KENI NGRËNË ËMBËLSIRA MË SHUMË SE QË DUHET

Ne e dimë se një sheqer i tepërt nuk është më i miri për ne, dhe stomaku ynë definitivisht pajtohet me këtë. Ndërsa sheqeri përpunohet përmes zorrës sonë, disa prej tyre mund të fermentohen në zorrën tonë të poshtme nga bakteret, duke shkaktuar gulçim, gaz dhe dhimbje.

Stresohuni më pak, tërhiquni dhe pushoni. Mundohuni të merrni gjumë shtesë ose thjesht të shtriheni për një orë për të parë nëse dhimbjet e stomakut po zhduken./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë