Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Çfarë është dhimbja e barkut?

Dhimbja e barkut zakonisht i referohet një dhimbjeje të shurdhër në bark (abdomen). Zakonisht është jetëshkurtër.

Çfarë është dhimbja e barkut?

Dhimbjet e stomakut janë shpesh për shkak të fryerjeve. Ky është një problem jashtëzakonisht i zakonshëm që mund të jetë i turpshëm, por trajtohet me lehtësi; farmacisti juaj mund të rekomandojë mbi produktin e kundërt për të lehtësuar erën.

Nëse dhimbjet e stomakut kanë filluar kohët e fundit dhe ju gjithashtu keni diarre, kauza është ndoshta gastroenteriti. Kjo do të thotë që ju keni një infeksion viral ose bakterial të stomakut dhe zorrëve që sistemi imunitar zakonisht do t’i luftojë pas disa ditësh.

Ju duhet të konsideroni vizitën e mjekut nëse:

Dhimbja është e rëndë dhe po keqësohet

Ju jeni duke humbur peshë

Ju jeni gjakderdhje nga zorra

Ju keni vështirësi të gëlltitni

Ju jeni duke vjellë vazhdimisht

Ju keni ethe

Lëkura juaj duket e verdhë

Ajo dhemb kur prek barkun tuaj

Stomaku juaj është i fryer.

Nëse keni dhimbje të papritur në një zonë të caktuar të barkut tuaj, kërkoni menjëherë ndihmë mjekësore. Mund të jetë një shenjë e një sëmundjeje të rëndë, siç është apendiksiti, që shpejt do të përkeqësohet pa trajtim.

Nëse ju ndjeni dhimbje më lart, në zonën mbi brinjët tuaj, lexoni më shumë në seksionin e dhimbjes së gjoksit./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë