Sht, Nën 25, 2023
Banner Top
Banner Top
A paraqet rrezik për jetën dhimbja e gjoksit?

Angina është dhimbje gjoksi e shkaktuar nga zvogëlimi i rrjedhjes së gjakut në muskujt e zemrës. Zakonisht nuk është kërcënim për jetën, por është një shenjë paralajmëruese që mund të jeni në rrezik të një sulmi në zemër apo goditje në tru.

Me trajtimin dhe ndryshimet e shëndetshme të jetesës, është e mundur të kontrollohet angina dhe të reduktohet rreziku i këtyre problemeve më serioze.

Simptomat

Simptoma kryesore e anginës është dhimbja e gjoksit.

Dhimbja e gjoksit e shkaktuar nga angina zakonisht:

Mund të përhapet në krahun tuaj të majtë, qafën, nofullën ose mbrapa

Është shkaktuar nga stresi fizik.

Kur duhet të merrni ndihmë mjekësore?

Nëse nuk jeni diagnostikuar me anginë, merrni një takim urgjent me mjekun nëse keni një sulm të dhimbjes së gjoksit që ndalet brenda pak minutash pushimi.

Ata mund të kontrollojnë nëse mund të jetë një problem i zemrës dhe t’ju drejtojnë në spital për analiza.

Llojet e anginës

Ka dy lloje kryesore të anginës që mund të diagnostikoheni me:

Angina e qëndrueshme (më e zakonshme) – Sulmet kanë një shkaktar (të tilla si stresi ose stërvitja) dhe ndalet brenda pak minutash pushimi

Angina e paqëndrueshme (më serioze) – sulmet janë më të paparashikueshme (ato nuk mund të kenë shkyçje) dhe mund të vazhdojnë pavarësisht nga pushimi

Disa njerëz zhvillojnë anginë të paqëndrueshme pasi kanë anginë të qëndrueshme.

Trajtimi

Ndoshta do të duhet të marrësh disa ilaçe të ndryshme për pjesën tjetër të jetës tënde.

Nëse ilaçet nuk janë të përshtatshme ose nuk ndihmojnë, mund të rekomandohet një operacion për të përmirësuar rrjedhjen e gjakut në muskujt e zemrës.

Të jetosh me anginë

Nëse kontrollohet mirë, nuk ka asnjë arsye pse ju nuk mund të keni një jetë përgjithësisht normale me anginë. Zakonisht mund të vazhdoni të bëni shumicën e aktiviteteve tuaja normale.

Një nga gjërat më të rëndësishme që duhet të bëni janë ndryshime të shëndetshme jetese, si:

Dietë e ekuilibruar

Ndalimi i alkoolit

Mospirja e duhanit

Stërvitje rregullisht – ushtrime të buta zakonisht janë të sigurta.

Kjo mund të ndihmojë në uljen e rrezikut për sulme në zemër./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

No Related Article

Youtube

Arkiva

Kategoritë