Mër, Mar 27, 2024
Banner Top
Banner Top
A jetoni me ankth? Ja disa mënyra për ta përballuar!

E dimë se zemra juaj rreh më shpejt në përgjigje të një situate stresuese? Ose, në vend të kësaj, pëllëmbët tuaja të djersiten kur ju përballeni me një detyrë dërrmuese  apo ngjarje.

Ky është ankthi – përgjigja e natyrshme e trupit tonë ndaj stresit.

Nëse nuk i keni njohur ende shkaktarët tuaj, këtu janë disa gjëra të zakonshme: dita juaj e parë në një punë të re, takimi me familjen e partnerit tuaj ose dhënia e një prezantimi para shumë njerëzve. Gjithkush ka nxitje të ndryshme dhe identifikimi i tyre është një nga hapat më të rëndësishëm në përballimin dhe menaxhimin e sulmeve të ankthit.

Identifikimi i shkakut tuaj mund të marrë kohë dhe vetë-reflektim. Ndërkohë, ka gjëra që mund të bëni për t’u përpjekur të ndihmoni qetësimin ose heshtjen nga ankthi juaj.

5 mënyra të shpejta për të përballuar ankthin

Nëse ankthi juaj është sporadik dhe merr rrugën e fokusit tuaj ose detyrave, ka disa mjete të shpejta, homeopatike që mund t’ju ndihmojnë të merrni nën kontroll situatën.

Nëse ankthi juaj përqendrohet rreth një situate, si për shembull shqetësimi për një ngjarje të ardhshme, mund të vëreni se simptomat janë të shkurta dhe zakonisht bien pas ngjarjes së parashikuar.

Bëni pyetje

Mendimet negative mund të zërë rrënjë në mendjen tuaj dhe të shtrembërojnë ashpërsinë e situatës. Një mënyrë është që të sfidoni frikën tuaj, duke pyetur nëse janë të vërteta dhe shihni se ku mund të merrni përsëri kontrollin.

Praktika e fokusuar, frymëmarrje e thellë

Provoni të merrni frymë për 5 minuta gjithsej. Në mbrëmje, ju do të ngadalësoni normën tuaj të zemrës e cila duhet të ndihmojë të qetësoni.

Teknika 4-7-8 njihet gjithashtu për të ndihmuar ankthin.

Përdorni aromaterapinë

Nëse ata janë në formë vaji, temjan, ose një qiri, aroma si livando, kamomil, dhe sandale mund të jenë shumë qetësuese.

Shkoni për një shëtitje ose bëni 15 minuta yoga

Ndonjëherë, mënyra më e mirë për të ndaluar mendimet e shqetësuara është largimi nga situata. Duke marrë disa kohë për t’u përqëndruar në trupin tuaj dhe jo mendjen tuaj mund të ndihmojë në zbutjen e ankthit tuaj.

Shkruani mendimet tuaja

Shkrimi i asaj që ju shqetëson e largon atë nga koka dhe mund ta bëjë më pak të frikshme./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë