Mër, Sht 20, 2023
Banner Top
Banner Top
Tre faktor kyç për një lidhje të shëndetshme

Psikologu familjar, Guy Winch, ka punuar me çifte për 20 vjet dhe ka treguar që një lidhjen e shëndetshme varet nga tre faktor kryesor.

Dhembshuria apo empatia

Të ndjerit dhembshuri për partnerin, është që të tentoni ‘t’i vishni këpucët e tjetrit’. Pasi të jetoni për një periudhë të gjatë me dikë, me patjetër që e njihni partnerin. Kur jeni në një debat, sipas psikologut Winch, gjithë çfarë duhet të bëni është t’i mbyllni sytë dhe ta shihni vetën në pozitën e tyre – duke u bazuar në rrethanat që ata argumentojnë. Pra, sipas tij ju duhet që të harroni opinionet që keni mbi atë temë dhe të tentoni që t’i kuptoni emocionet e tjetrit.

Një kuptim emocional

E para të dërgon tek e dyta. Sipas psikologut Winch,  kur jeni në mes të një argumenti fjalia magjibërëse do të ishte “keni të drejtë që ndiheni kështu dhe unë ju kuptoj”.

Jepni vëmendje dhe jeni të dashur

Një gjest i vogël dashurie është çelës që lidhja të ecë në rrugë të mbarë./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë