Pre, Maj 7, 2021
Banner Top
Banner Top
Testet për të diagnostifikuar sëmundjen e Alzheimerit

Alzheimeri është demantia më progresive. Demantia është një term ombrellë për të përshkruar dëmtimet në tru, ose sëmundjet që ndikojnë negativisht në kujtesë, mendim dhe sjellje.

Nuk ka një test definitiv për sëmundjen e Alzheimerit. Sidoqoftë, mjekët përdorin disa teste për të diagnostifikuar një person me Alzheimer.

Këto teste mund të jenë mentale, fizike, neurologjike dhe me imazhe.

Mjeku mund të fillojë me një test që shikon statusin mental duke ju bërë pyetje të ngjashme si:

  • Cfarë dite është?
  • Kush është president i vendit?

Pas testit mental, më pas mund të matë presionin e gjakut, temeraturën dhe në disa raste mund të kërkojë të bëjë analizë të urinës./FamiljaJone

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë