Mër, Sht 20, 2023
Banner Top
Banner Top
Si ta ruajmë peshën e dëshirueshme?

Çështjet e kontrollit të peshës janë bërë një problem i madh në shumë vende në mbarë botën dhe normat e mbipeshës dhe të obezitetit janë rritur ndjeshëm gjatë viteve të fundit.

Për shumë njerëz, duke ushtruar më shumë, duke ngrënë një dietë të shëndetshme dhe duke bërë disa ndryshime të jetesës, mund të ndihmojnë në përmirësimin e shëndetit dhe mirëqenies së përgjithshme.

Sidoqoftë, është e rëndësishme të flisni me ofruesin tuaj të kujdesit shëndetësor përpara se të filloni ndonjë program humbjeje peshë, diete ose stërvitje – veçanërisht nëse keni një gjendje kronike shëndetësore, siç janë presioni i lartë i gjakut (hipertensioni), sëmundjet e zemrës ose diabeti.

Nëse jeni mbipeshë ose i trashë, doni të përmirësoni nivelin tuaj të fitnesit, ose thjesht dëshironi të bini një madhësi për t’u përshtatur në veshje tuaj të re, vetëm 30 minuta stërvitje në ditë kombinuar me një dietë të shëndetshme mund të ndihmojë. Disa përfitime shëndetësore janë të lidhura me stërvitjen – kështu bisedoni me mjekun tuaj dhe më pas:

  • shtoni pak aktivitet fizik në ditën tuaj duke marrë shkallët në vend të ashensorit ose parkimit më larg nga hyrja e dyqanit;
  • merrni pjesë në një program të stërvitjes joformale, të tilla si duke punuar në shtëpi për një DVD stërvitje ose duke ecur në drekë ose pas darkës
  • bashkohuni me një program stërvitje të strukturuar në një palestër local

Diabetes Focus (Fall 2015 raporton një studim në Journal Nutrition i cili sugjeron se njerëzit që hanë avokado priren të peshojnë më pak dhe të kenë masa më të vogla të belit sesa ata që e anashkalojnë përdorimin e avokados.

Për të arritur dhe mbajtur një peshë të shëndetshme, ofruesit e kujdesit shëndetësor shpesh rekomandojnë një humbje peshe 1 deri në 2 kile në javë (nëse keni nevojë për të humbur peshë); një dietë që përfshin shumë fruta, perime, proteina të ligët, fibra dhe karbohidratet komplekse; dhe një program ushtrimesh që kombinon stërvitjen aerobike dhe stërvitjen e forcës./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë