Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
Si ta identifikoni abuzimin emocional?

Abuzimi emocional, është formë serioze e abuzimit.

Efektet e abuzimit emocional mund të jenë afatshkurtër apo edhe afatgjatë.

Një person mund të jetë subjekt i abuzimit emocional nga njerëz të ndryshëm varësisht periudhës së jetës.

Një abuzim emocional mund të vijë nga: prindërit, partneri, shoqëria dhe kolegët.

Shpeshherë abuzimi emocional është shumë vështirë i identifikueshëm, prandaj janë disa shenja që mund të ju ndihmojnë ta identifikoni një abuzim emocional. Ato shenja janë:

  • Të përqesh për tipare fizike
  • Të kritikon tërë kohën
  • Të kërcënon
  • Xhelozon për çdo veprim

Youtube

Arkiva

Kategoritë