Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
Si lidhet astma me stresin?

Astma është një sëmundje që ka të bëjë me rrugët e frymëmarrjes.

Kjo gjendje, vëshitrëson frymëmarrjen dhe simptomat zakonisht shkaktohen nga: moti, stërvitja por edhe stresi.

Personat që kanë astmë, kanë raportuar se simptomat e kësaj sëmundje vështirësohen kur janë në stres.

Kur një person ndihet i stresuar, simptomat e astmës ashpërsohen.

Stresi mund të rritë ashpërsinë, shpeshtësinë dhe kohëzgjatjen e episodit të astmës. Stresi mund të përfshijë stresin në punë, shkollë apo në familje duke përkeqësuar kështu inflamacionin dhe vështirësin në frymëmarrje./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë