Die, Mar 24, 2024
Banner Top
Banner Top
Pse balenat nuk preken nga kanceri?

Kanceri nuk prekë vetëm njerëzit. Në fakt, macet, qentë, disa lloje zogjsh, reptilët dhe peshqit – mund të preken nga kjo sëmundje gjithashtu. 

Megjithatë, kjo nuk është e vërtetë për gjithë mbretërinë e kafshëve.

Disa kafshë e kanë pothuajse të pamundur të preken nga kanceri edhe pse janë shumë të mëdha dhe jetojnë shumë gjatë. Elefantët dhe balenat janë dy prej tyre. Studiuesit vazhdimisht janë duke bëre kërkime mbi rezistencën e tyre ndaj kancerit, për ta implementuar më pas te njerëzit.

Një karakteristikë që e ndan balenën nga gjitarët e tjerë është numri i gjeneve tumor-supresore (frenues të rritjes së tumoreve). Janë këto gjene ato që parandalojnë formimin e kancerit./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë