Enj, Sht 21, 2023
Banner Top
Banner Top
Mrekullitë që bëjnë boronicat në trupin tonë!

Boronicat e freskëta janë një ushqim popullor i verës. Ato kanë një shije të ëmbël dhe janë mjaft ushqyese.

Boronicat kanë aftësi të mbrojnë organizmin nga sëmundjet e zemrës dhe kancerit, dhe gjithashtu mund të ndihmojnë në ruajtjen e forcës së kockave, shëndetit mendor dhe presionit të gjakut.

Konsumi i një shumëllojshmërie të frutave dhe perimeve ka qenë prej kohësh i lidhur me një rrezik të reduktuar të shumë kushteve shëndetësore të jetesës.

Shumë studime kanë sugjeruar që konsumi në rritje i ushqimeve bimore si boronica zvogëlon rrezikun e obezitetit, diabetit, sëmundjeve të zemrës dhe vdekshmërisë së përgjithshme. Ushqimet bimore gjithashtu mund të promovojnë shëndetin e flokëve dhe të lëkurës, rritjen e energjisë dhe peshën e përgjithshme më të ulët.

Megjithëse duhet bërë më shumë kërkime, këto janë disa nga benefitet që boronica i sjell organizmit:

1) Forcimi i kockave

Boronica përmban hekur, fosfor, kalcium, magnez, mangan, zink dhe vitaminë K. Secili prej tyre është një komponent i kockave. Marrja adekuate e këtyre mineraleve dhe vitaminave kontribuon në ndërtimin dhe mirëmbajtjen e strukturës dhe forcës së eshtrave.

Hekuri dhe zinku përmbushin role vendimtare në ruajtjen e forcës dhe elasticitetit të eshtrave dhe nyjeve.

2) Lëkurë e shëndetshme

Kolagjeni është sistemi mbështetës i lëkurës. Ai mbështetet në vitaminë C si një lëndë ushqyese esenciale dhe punon për të ndihmuar në parandalimin e dëmtimit të lëkurës të shkaktuar nga dielli, ndotja dhe tymi. Vitamina C mund të përmirësojë gjithashtu aftësinë e kolagjenit për të zbutur rrudhat dhe për të përmirësuar cilësinë e përgjithshme të lëkurës.

3) Uljen e presionit të gjakut

Ruajtja e niveleve të ulëta të natriumit është thelbësor për mbajtjen e presionit të gjakut në një nivel të shëndetshëm. Boronica nuk ka natrium.

Ato përmbajnë kalium, kalcium dhe magnez. Disa studime kanë treguar se vlerat e ulëta në këto minerale shoqërohen me presion të lartë të gjakut. Mendohet që marrja adekuate e këtyre mineraleve ndihmon në zvogëlimin e presionit të gjakut./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë