Sht, Mar 23, 2024
Banner Top
Banner Top
Mbroni fëmijët tuaj nga lëndimet!

Fëmijët janë të rrezikuar nga lëndimet. Por ka gjëra që mund të bëni për të ulur shanset që fëmija juaj të lëndohet.

Shkaqet kryesore të lëndimit dhe vdekjes për fëmijët përfshijnë:

Rrëzimi i makinës

Helmimi aksidental

Zjarret

Asfiksi

Rëniet.

Lajm i mirë është se ju mund të ndihmoni në parandalimin e lëndimeve nga ngjarje si këto duke marrë hapa të thjeshtë sigurie.

  • Parandaloni dëmtimet brenda dhe jashtë shtëpisë tuaj
  • Jini të përgatitur dhe mësoni hapa themelorë për të mbrojtur fëmijën tuaj
  • Përdorni një vend në makinë, vend përforcues, ose rrip sigurie që është e drejtë për madhësinë dhe moshën e fëmijës suaj – në çdo udhëtim.
  • Mësoji fëmijës tuaj të notojë dhe vëzhgoje nga afër fëmijën tuaj në ose pranë ujit
  • Mbani barna, vitamina dhe produkte pastrimi, ku fëmija juaj nuk mund t’i shohë ose t’i arrijë ato.
  • Përdorni alarmet e tymit. Bëni dhe praktikoni një plan shpëtimi nga zjarri për shtëpinë tuaj.
  • Sigurohuni që fëmija juaj të mbajë pajisjen e duhur të sigurisë kur luani sporte ose bëni ndonjë aktivitet tjetër fizik.
  • Mbroni fëmijën tuaj gjatë gjumit. Mbani objekte të buta (si jastëkët, batanijet ose lodra) në krevat fëmijësh. Gjithmonë vendosni foshnjen për të fjetur në shpinë.

Vepro!

Mbaje fëmijën tuaj të sigurt në veturë

Zgjidhni një vend apo sedilje makinash që është e drejtë për madhësinë dhe moshën e fëmijës suaj – dhe për makinën

 Vendosni një shembull të mirë

Gjithmonë lidhni rripin e sigurimit kur vozisni ose hipni në një makinë

Asnjëherë mos përziheni pas pirjes së alkoolit ose përdorimit të drogës

Asnjëherë mos e shikoni telefonin tuaj gjatë vozitjes

Mëso më shumë:

Merrni këshilla për ta mbajtur fëmijën tuaj të sigurt në dhe përreth makinave

Merrni faktet mbi sigurinë e pasagjerëve të fëmijëve

Mbroni fëmijët në dhe pranë ujit

Asnjëherë mos lini fëmijët e vegjël vetëm në vaskë – as për një sekondë. Nëse ju duhet t’i përgjigjeni telefonit ose dyert e derës, merrni me vete

Mësojini fëmijët tuaj se si të notojnë dhe regjistroni ato për mësimet e notit sapo të jenë gati. Kjo mund të jetë qysh në moshën 1 vjeçare

Nëse ka një pishinë ku jetoni, sigurohuni që ka një gardh nga të gjitha anët. Gardhi duhet të ndajë pishinën nga shtëpia dhe oborri.

Merrni më shumë këshilla për të mbrojtur fëmijët tuaj nga mbytja

Mbani ilaçe larg nga fëmija juaj

Merrni më shumë këshilla për të mbrojtur fëmijën tuaj nga helmimi

Vendosni alarmet e tymit në çdo kat të shtëpisë tuaj./Familja Jonë

Tags: ,

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë