Mër, Sht 20, 2023
Banner Top
Banner Top
Fëmija juaj po zgjohet shumë herët – Çfarë duhet të bëni?

Nëse fëmija juaj zgjohet vazhdimisht herët – si 4 ose 5 të mëngjesit – mund të ju shkaktojë shkatërrim si juve ashtu edhe vetës.

“Shumë nga zakonet tona të gjumit zhvillohen në një moshë të hershme”, thotë pediatrja Maria Tang, MD.

“Pra, është e rëndësishme që një fëmijë të ketë zakone të mira të gjumit për shëndetin dhe mirëqenien e tyre të përgjithshme.”

Doktor Tang thotë se një nga gjërat më të mëdha që prindërit mund të bëjnë është të jenë të përpiktë me rutinën e gjumit.

Është e rëndësishme të dini sasinë e rekomanduar të gjumit në ditë për secilën grupmoshë sipas Akademisë Amerikane të Pediatrisë:

Të porsalindurit (0 deri në 3 muaj): 14 deri në 17 orë

Foshnjat (4 deri në 11 muaj): 12 deri në 15 orë

Vogëlushë (1 deri në 2 vjet) 11 deri në 14 orë

Parashkollorët (3 deri në 5 vjet) 10 deri në 13 orë

Fëmijët në moshë shkollore (6 deri në 13 vjeç) 9 deri në 11 orë

Ju nuk duhet të prisni derisa fëmija juaj të fillojë të tregojë shenja të të qenit i përgjumur. Përkundrazi, jini të saktë në lidhje me vendosjen e djalit ose vajzës tuaj në shtrat në një kohë të njëjtë çdo natë.

Filloni duke e vendosur fëmijën tuaj në shtrat 15 minuta më parë për një ose dy ditë – dhe më pas vazhdoni ta rritni atë me 15 minuta të tjera çdo natë. Bëni këtë derisa të flejnë në kohën e duhur dhe koha e zgjimit është e menaxhueshme për të dy./Familja Jonë

Tags: ,

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë