Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
Kujdes, xhelozia shkatërron shëndetin tuaj!

Xhelozia është një emocion. Ju mund të ndjeheni xheloz kur dëshironi atë që dikush tjetër ka. Mund të sjellë natyrën tuaj konkurruese por mund të çojë edhe në emocione të tjera si zemërimi ose trishtimi.

Xhelozia gjithashtu mund të ndikojë në sjelljen dhe reagimet tuaja. Për shembull, ajo mund të bëjë që ju të izoloheni dhe gjithashtu mund të bëjë që ju të thoni gjëra të dëmshme. Mund të çojë në thashetheme të cilat mund të krijojnë barriera midis njerëzve, të zgjasin emocione të vështira dhe në fund të fundit të lëndojnë të tjerët. Në skenarin më të keq, mund të bëjë që disa persona të bëhen fizikisht agresivë ose të dhunshëm ndaj të tjerëve.

Është normale të përjetosh xhelozi dhe është edhe më normale ta përjetosh atë në mënyra të ndryshme. Xhelozia ndodh dhe është mirë ta pranoni. Ju nuk jeni as një person i tmerrshëm dhe as personi i vetëm që është ndier ndonjëherë në këtë mënyrë. Ajo mund t’ju ​​motivojë të punoni më shumë në qëllimet tuaja, por gjithashtu mund t’ju ​​dalë në rrugë dhe të ju ndalojë të jeni të lumtur.

Merrni një moment të vetë-reflektoni, që është një term që në thelb do të thotë “kontrolloni veten”.

Nëse ndiheni xhelozë, mendoni përsëri kur e keni ndjerë këtë mënyrë në të kaluarën ose edhe më mirë, ndaloni dhe mendoni në moment se çfarë është duke ndodhur brenda mendjes dhe zemrës suaj. Po e krahason veten me një person tjetër? Nëse po, kujtoni veten se të gjithë kanë afatin e tyre kohor. Do të arrini gjëra të mëdha në orarin tuaj, jo të dikujt tjetër. Nëse ndiheni xheloz sepse besoni se nuk ju jepen të njëjtat mundësi: flisni. Mos kini frikë të bisedoni me një anëtar të familjes, udhëheqës të komunitetit ose mësues për shqetësimet tuaja. Ata mund të jenë në gjendje t’ju japin sugjerime se si të kapërceni ndjenjat tuaja, të përfshiheni më shumë dhe të përmirësoni situatën tuaj.

Ja pse xhelozia është ndjenja më e keqe në botë:

1. Është një emocion tepër i fuqishëm që mund të të bëjë një kriminel

2. Ndikon direkt në shëndetin tuaj

3. Mund të shkatërrojë marrëdhëniet

4. Mund të ndikojë gjithashtu në karrierën tuaj

5. Kjo ju lë vetëm./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë