Mër, Mar 20, 2024
Banner Top
Banner Top
Jeta e binjakeve të bashkuara

Për 29 vjet, binjaket e bashkuara Abigail dhe Brittany Hensel kanë jetuar me limite të shumta fizike dhe me komplikime shëndetësore.

Por cila është jeta e këtyre dy motrave binjake që ndajnë një trup?

Abigail dhe Brittany u lindën më 7 mars të vitit 1990 në Minnesota të SHBA-ve.  Lindja e tyre, ishte një befasi edhe për mjekët edhe për prindërit që mendonin që kishin vetëm një vajzë – kjo pasi imazhet ultra nuk patën mundësi ta detektonin dy rrahje të zemrës.

Gjatë lindjes nëna e tyre, e kuptoi që diçka po shkonte gabim: mjekët ishin në panikë dhe nuk po e lejonin që ta shihte vajzën.

Jeta e motrave ishte në rrezik prej minutës së parë në këtë botë. Sipas statistikave nga 30 milonë binjakë të bashkuar, vetëm njëri trup shpëton.

Pavarësisht prognozave negative të mjekëve binjaket arritën që të mbijetojnë.

Diskutimi për të ndarë trupin, asnjëherë nuk u bë në familjen e tyre: kjo pasi kjo do të thoshte që njëra prej vajzave do të vdiste. Kur binjaket arritën një moshë, nuk dëshironin të ndaheshin kjo pasi ishin mësuar të jetojnë në atë mënyrë,

E si i kanë organet e ndara motrat binjake të bashkuara?

How the Lives of the Most Famous Twins, Who Share One Body, Turned Out

I kanë dy koka, vetëm dy duar, tre mushkri, dy zemra, një mëlçi, dy stomakë, tre veshka – gjithashtu ato ndajnë sistemin e njëjtë të qarkullimit të gjakut si dhe organin gjenital.

Anatomia e këtyre motrave është shumë unike dhe doktorët nuk e kanë të qartë se si saktësisht funksionon trupi i tyre./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë