Hën, Nën 27, 2023
Banner Top
Banner Top
Efekti i alkoolit në fetusin tuaj: Çfarë duhet të dini?!

Alkooli dhe shtatzënia thjesht nuk shkojnë së bashku.

Kur pini, alkooli kalon në kordonin e kërthizës dhe placentës tek fëmija juaj dhe duket se edhe fëmija juaj po pi gjithashtu.

Konsumimi i alkoolit mund të mos lejojë fëmijën tuaj të rritet ashtu siç duhet. Ai mund të ndikojë në trurin e tij dhe në organet e tjera.

Alkooli që kosumohet në shtatzëni mund të shkaktojë probleme të tjera serioze, përfshirë:

Abortin – Ju mund ta humbni fëmijën tuaj gjatë muajve të parë të shtatëzanisë.

Fetale – Ju mund ta humbni fëmijën tuaj në bark gjatë gjysmës së dytë të shtatëzanisë.

Lindje e parakohshme – Konsumimi i alkoolit mund ta bëjë fëmijën tuaj të vijë herët në jetë. Bebet e parakohshme mund të kenë shumë probleme shëndetësore. Ato shpesh përfshijnë probleme me frymëmarrjen dhe çështje të tjera që lidhen me mushkëritë e papjekura.

Defekte te lindjes – Disa bebe lindin me probleme të zemrës ose veshkave. Të tjerët mund të kenë probleme me sy ose të dëgjuar ose çështje të tjera shëndetësore.

Çrregullime të spektrit të alkoolit fetar (FASD) – Kjo mund të ndikojë në mënyrën se si fëmija juaj duket, mendon dhe mëson. Aftësia e kufizuar mendore dhe zhvillimore zakonisht zgjat një jetë. Pirja e shumëfishtë – kur keni 4 ose më shumë pije brenda dy orësh – rrit shanset e foshnjës tuaj për të pasur këtë gjendje./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë