Pre, Maj 7, 2021
Banner Top
Banner Top
Dobitë nga mjalta

Shumica i dinë të mirat që vijnë nga konsumimi i mjaltës. Përvec të mirave në organizëm, mjalta i bën mirë edhe lëkurës.

Shkencëtarët e quajnë super-ushqim, për shkak të shumë të mirave që ka.

Mjalta mund të konsumohet në mëngjes e në darkë, e ne përmes këtij artikulli do ia shpjegojmë të mirat që vijnë nga mjalta:

Për një gjumë më të mirë – mjalta përmban një përbërës të quajtur triptofan, një hormon që iu relakson dhe i jep ‘sinjal’ trupit që ‘është koha për gjumë’.

Ulë presionin e gjakut – përderisa tensioni i lartë i gjakut, është faktori kyq që kontribuon për sulmet e zemrës, mjalta është ‘ilaq’ tejet i mirë. Kjo pasi përmbën antioksidantë që ulin presionin e gjakut.

Ulë trigleceridet – trigliceridet janë yndyra në gjak. Numri i lartë i tyre rrezikon që të paraqiten sëmundjet e zemrës dhe diabeti.

Rritë imunitetin – mjalta është antioksidantë dhe antibakterial, që rritë imunitetin tuaj duke iu bërë më të fortë në luftimin e infeksioneve dhe shumë viruesve. /Familja Jone

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë