Mër, Nën 29, 2023
Banner Top
Banner Top
Dobitë e të ushqyerit shëndetshëm!

ushqyerit shëndetshëm përfshinë një shumëllojshmëri të ushqimeve dhe pijeve ushqyese. Kjo gjithashtu do të thotë marrjen e numrit të kalorive që është e drejtë për ju (jo të hahet shumë ose shumë pak).

Përdorni kaloritë tuaj për të ngrënë një shumëllojshmëri ushqimesh të shëndetshme.

Për të ngrënë të shëndetshëm, sigurohuni që të zgjidhni:

Perime

Fruta

Produkte të qumështit pa yndyrë ose me yndyrë të ulët.

Një shumëllojshmëri e ushqimeve me proteina, duke përfshirë ushqim deti, mish të mprehtë dhe shpezë, vezë, fasule, bizele, arra, farëra dhe produkte soje

Natrium (kripë)

Natriumi gjendet në kripën e tryezës – por shumica e natriumit që hamë vjen nga ushqimi i paketuar ose ushqimi i përgatitur në restorante.

Sheqerna të shtuara

Yndyrna të ngopura

Ushqimi i shëndetshëm është i mirë për shëndetin tuaj të përgjithshëm – dhe ka shumë mënyra për ta bërë këtë.

Zgjedhjet e mençura ushqimore mund t’ju ndihmojnë gjithashtu të menaxhoni peshën tuaj dhe të ulni rrezikun për disa sëmundje kronike (afatgjata).

Kur hani shëndetshëm, mund të zvogëloni rrezikun për:

Trashje

Sëmundje të zemrës

Diabet të tipit 2

Tension të lartë të gjakut

Disa lloje të kancerit.

Bërja e ndryshimeve të vogla në shprehitë tuaja të të ngrënit mund të bëjë një ndryshim të madh për shëndetin tuaj me kalimin e kohës. Këtu janë disa këshilla dhe mjete që mund t’i përdorni për të filluar.

Përdorni këto këshilla për të bërë zgjedhje të shëndetshme:

Provoni një shumëllojshmëri të perimeve dhe frutave me ngjyra të ndryshme

Zgjidhni produktet e qumështit pa yndyrë ose me yndyrë të ulët

Zgjidhni ushqime me kokrra të plota – si p.sh. drithëra dhe makarona

Hani një shumëllojshmëri të ushqimeve me proteina – si peshk, butak, fasule dhe arra./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë