Mër, Nën 29, 2023
Banner Top
Banner Top
Po kaloni në një krizë ndarjeje? Atëherë shmangni këto ushqime!

Kur bëhet fjalë për shëndetin e lëkurës, ajo që hamë dhe pimë mund të bëjë një ndryshim të madh.

Ndërsa nuk ekziston domosdoshmërisht një shkak i vetëm i ndarjeve, ekzistojnë disa lidhje të zakonshme midis ushqimeve të veçanta dhe efektit të tyre në lëkurën tuaj. Këto janë disa ushqime që duhet t’i shmangni kur kaloni nëpër ndonjë krizë.

Karbohidratet e rafinuara

Nuk keni pse të hiqni plotësisht karbohidrtatet nga dieta juaj nëse keni një krizë, vetëm duhet t’i reduktoni ato. Karbohidratet e rafinuara përfshijnë gjëra të tilla si çokollata, pasta dhe ëmbëlsira, plus ushqime shumë të përpunuara si buka e bardhë dhe makaronat. Karbohidratet e rafinuara mund të shkaktojnë luhatje hormonale, duke inkurajuar thyerjet.

Produktet qumështore

Nëse ju shfaqen puçrra ose pika, shikoni sa produkte qumështore po konsumoni. Qumështi mund të çojë në rritje të inflamacionit në trup, i cili mund të ta përkeqësoj një ndarje. Veçanërisht për gratë me një ndjeshmëri ndaj qumështit, kjo mund të shkaktojë shfaqjen e akneve.

Lëng frutash

Ju mund të mendoni se lëngu i frutave është një produkt i shëndetshëm! Ajo që e bën lëngun e frutave jo të shëndetshëm është shpesh që ka shumë pak fruta dhe shumë sheqer. Kjo mund të shkaktojë një nxitje të sheqerit në gjak dhe një rritje në prodhimin e sebumit (vaji i sekretuar nga gjëndrat tona) dhe inflamacioni i lëkurës.

Edhe nëse po kaloni nëpër një ndarje, mos i bëni dëm organizmit tuaj. Provoni të zvogëloni konsumimin e këtyre ushqimeve dhe shihni ndryshimet!/Familja Jonë

Tags: ,

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë