Mar, Mar 19, 2024
Banner Top
Banner Top
Çfarë duhet të hani kur keni një intervistë për punë?

Ekzistojnë të gjitha llojet e intervistave për punë – takime grupi, vizita gjithë ditore që kërkon kërcim nga një zyrë në tjetrën. Pavarësisht nga lloji, ka një shans të mirë që ato të marrin të njëjtën atmosferë emocionale: Ju mund të jeni me nerva, të eksituar, paranoikë, e disa me besim dhe një shpresë të plotë.

Edhe pse ju keni bërë të gjitha përgatitjet për t’u siguruar që të paraqiteni siç është më së miri (hulumtim, veshja, përgjigjet në praktikë), eksperti i Wellness Michael Roizen, MD, thotë se mund të përdorni edhe ushqimin në avantazhin tuaj.

Kjo për shkak se ushqime të caktuara mund t’ju ndihmojnë të mbani nivelet e energjisë suaj të larta.

Këtu, Dr Roizen ofron një plan ushqimi që mund të llogarisni në momentin e madh:

Mëngjesi: Ju tashmë e dini se shmangur vandalizmat e frymëmarrjes si hudhra dhe qepët në një omëletë në mëngjes. Ndoshta ju mendoni se një kifle mund të jetë diçka e duhur, në mënyrë që sheqernat e thjeshta të nxisin energjinë tuaj. Përkundrazi, ju mund të hani grurë të plotë ose bollgur me disa fruta, të cilat do të japin energji të qëndrueshme.

Sa i përket kafesë, sasitë e moderuara janë në rregull, por mos e teproni. Askush nuk ka nevojë për një kandidat pune që hidhet mbi një tavolinë me mungesë entuziazmi.

Ushqimi para takimit: Ju dëshironi të siguroheni që të hani rreth 90 minuta para intervistës tuaj, nëse është e mundur. Në këtë mënyrë, ushqimi do të tretet pjesërisht, kështu që nuk do të merreni me fryrje ose çështje stomaku. Kjo është gjithashtu koha e mjaftueshme për t’ju dhënë energji të qëndrueshme.

Nëse nuk dëshironi të hani shumë, provoni një grusht arra me një pjesë frutash dhe disa kafe. Është e rëndësishme të merrni disa proteina për energji.

Rreth 45-minuta më parë: Studiuesit kanë zbuluar se kafeja ndihmon në kujtesën afatshkurtër, vëmendjen dhe zgjidhjen e problemeve.

Sillni me vete një shishe me ujë. Hidratimi ndihmon me energji dhe përqendrim. Nëse keni një seancë të gjatë me takime të shumëfishta (dhe nuk keni ngrënë asnjë vakt), nuk është ide e keqe të merrni me vete një qese me arra – jo vetëm për energjinë që vjen nga proteina dhe yndyra, por edhe për aminoacidet lizina dhe arginina.Kërkimi ka zbuluar se ato mund të ndihmojnë në uljen e ankthit./Familja Jonë

Tags: ,

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë