Die, Nën 26, 2023
Banner Top
Banner Top
Dieta Keto, mund ta përkeqësojë inflamacionin e lëkurës

Dieta ketogjenike, është e pasur me yndyrë dhe nuk përfshin karbohidrate.

Njerëzit në gjithë botën janë duke e përdorur Dietën Keto, me qëllim të humbjes së peshës.

Nga kjo dietë, trupi fillon të shkrijë yndyrën për energji në vend të karnohidrateve. Disa studime sugjerojnë që Dieta Keto, mund të ndihmojë në menaxhimin e tipit 2 të diabetit dhe mjekët shpeshherë këtë lloj diete ua sugjerojnë personave me epilepsi.

Por kjo dietë nuk vjen pa efekte anësore. Personat që mbajnë këtë lloj diete, kanë tendencë të jenë më shumë me grip si dhe kanë irritim të lëkurës.

Tani, një studim i ri argumenton që dietat që janë të pasura në yndyrë – siç është Dieta Keto – mund t’i acarojë problemet me lëkurë./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë