Die, Mar 24, 2024
Banner Top
Banner Top
Dashuria – Si t’ua mësoni atë fëmijëve?

Fëmijëve duhet mësuar shumë gjëra, por ajo më e rëndësishmja që duhet mësuar atyre është dashuria.

Përrallat dhe filmat, nuk e paraqesin realitetin sa i përket dashurisë, prandaj atë më së miri ua shpjegojnë prindërit dhe familja.

Abuzimi nuk është dashuri

Kur fëmijë juaj do vjen duke qarë se një shok e ka ngacmuar fizikisht, puna juaj është të ia bëni të qartë se është abuzim e jo dashuri.

Në dashuri jep dhe merr

Fëmijët duhet të dinë që në dashuri nuk mund vetëm të marrin, por duhet edhe të japin. Pra, mos i dhuroni fëmijëve gjithë vëmendjen tuaj, nëse ata nuk ua kthejnë.

Dashuria do të thotë edhe ta duash vetën

Fëmijët duhet të dinë që kur dashurojnë dikë, nuk do të thotë që nuk duhet ta duan vetën. Natyrisht, që kompromisi është i rëndësishëm në secilin raport, por asnjëherë nuk duhet bërë kompromis me veten.

Respekti është i domosdoshëm në dashuri

Ju duhet t’i mësoni fëmijëve që respekti dhe dashuria shkojnë gjithmonë me njëra – tjetrën. Prandaj, ata duhet të japin respekt dhe të marrin respekt.

Dashuria jo çdo herë zgjatë përgjithmonë

Filmat shpeshherë mund të i bëjnë fëmijët shumë ëndërrimtar dhe të mendojnë që dashuria do të zgjasë përgjithmonë. Puna juaj si prindër, është që t’u tregoni atyre që jo gjithmonë dashuritë zgjasin deri në pafundësi./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë