Mër, Sht 28, 2022
Banner Top
Banner Top
Arsyjet që shkaktojnë rënie të flokëve gjatë shtatzënisë

Mund të keni dëgjuar deri më tani se shumë gra shtatzëna kanë pasur një periudhë shqetësuese – atë të rënies së flokëve.

Sipas Akademisë Amerikane të Dermatologjisë (AAD) në baza ditore, ju mund të humbni nga 50 deri në 100 qime floku.

Humbja më dramatike dhe e dukshme e flokëve që ndodh pas një ngjarjeje nxitëse njihet si “telogen effluvium”.

Kjo nxitje mund të jetë e shkaktuar nga faktorët qoftë gjatë shtatzënisë apo pas lindjes.

Pas lindjes, nxitësit kryesor janë lindja dhe rënia e hormoneve, veçanërisht estrogjenit.

Por, në këtë rast, ngjarja nxitëse për rënien e flokëve është shtatzënia, me ndryshimin e niveleve të saj hormonale.

Maram Said, gjinekologe. shpjegon se rënia e flokëve zakonisht ndodh më afër tremujorit të tretë dhe ka tendencë të jetë një rrallim i përgjithshëm, në vend të rënies së flokëve nga një zonë e caktuar.

Nga e tërë kjo, e rëndësishme është të dini se humbja e flokëve është një periudhë e përkohshme./Verywell Family

Youtube

Arkiva

Kategoritë