Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Ushqimet që po ua shtojnë thinjat në flokë

Ushqimi që konsumojmë është përgjegjës për shëndetin tonë. Ushqimi, luan rol qenësor edhe për mënyrën si dukemi. Madje, ushqimi është përgjegjës edhe për thinjat në flokë.

Janë disa lloj ushqimesh që bëjnë të dalin më shumë thinja në flokë. Prandaj në vend që të harxhoni një mal me para, në shampoo të shtrenjtë shumë më mirë është që të filloni ta ndryshoni mënyrën se si ushqeheni.

Tentoni që të mënjanoni ushqimet me sheqer   – kjo pasi sheqeri ndikon në disbalancë hormonale. Sheqeri ndikon në procesin inflamator në trup dhe rritë nivelin e sheqerit në gjak, duke i shtyrë gjëndrat të prodhojnë më shumë vaj.

Ndaloni konsumimin e karbohidrateve të rafinuara – për shembull karbohidrat i rafinuar është buka e bardhë – e në vend të saj ju mund të konsumoni bukë të zezë.

Ushqimet e shpejta – janë tjetër lloj i ushqimit që ndikon edhe në thinjat e flokëve. Për shkak të  yndyrës së tepërt që kanë, e stimulon trupin të prodhojë më shumë yndyrë./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë