Sht, Kor 20, 2024
Banner Top
Banner Top
Ushqimet që po ia shkaktojnë yndyrën në flokë

Flokët me yndyrë, janë të pashmangshme, por janë disa truqe që mund të iu ndihmojnë që flokët tuaj të mos bëhen aq shpesh të palara.

Sheqeri është një prej produkteve që shkakton yndyrë në flokë. Hormonet janë lajmëtarët e trupit, që kontrollojnë pothuajse gjithë organizmin.  Për këtë arsye është e rëndësishme të mbahen hormonet në balancë. Sheqeri shkakton imbalancë kur vjen puna tek hormonet.

Karbohidratet e rafinuara, klasifikohen si karbohidrate të këqija. Një shembull konkret i karbohidrateve të rafinuara është buka e bardhë.

Ushqimet e shpejta e mbingarkojnë trupin me yndyrë që më pas shkaktojnë lëkurë e flokë të yndyrëshme.

Por cfarë të konsumoni në mënyrë që flokët tuaj të jenë të shëndetshëm dhe pa yndyrë?

Ushqime të pasura me Vitaminë B dhe E, pasi këto vitamina janë esenciale për shëndetin e trupit dhe flokëve. Jo vetëm që do të ndihmojë në rritjen e shëndetshme të flokëve,  por do të rregulojë yndyrën dhe do të bëjë që flokët të duken më të bukura.

Ushqimet si: fasulet, perimet, frutat janë të pasura me Vitaminë E. Kurse farat dhe bademat janë të pasura me Vitaminë E. /Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë