Mar, Sht 19, 2023
Banner Top
Banner Top
Ushqimet e pasura me antioksidantë

Antioksidantët, ndihmojnë për t’i larguar të gjitha toksinat nga trupi. Kur konsumoni shumë ushqime antioksidante, trupi i largon radikalet e lira – që krijojnë oksidatë e që në disa raste mund të krijojnë edhe kancer.

Shumë ushqime, përmbajnë antiosidantë. Nëse konsumoni ushqime të tilla rregullisht, atëherë ju mund të rritni nivelin e antioksidantëve dhe të ulni rrezikun nga sëmundje të ndryshme.

Por cilat ushqime përmbajnë antioksidantë?

Boronicat – janë të pasura me antioksidantë dhe kanë shumë pak kalori. Studimet tregojnë që boronicat janë frutat me më së shumti antioksidantë.

Cokollata e zezë – është e pasur me antioksidantë dhe konsumi i rregullt i saj ndihmon në: uljen e rrezikut për sëmundje të zemrës, redukton inflamacionin, ulë rrezikun për presionin e lartë të gjakut dhe promovon kolesterolin e mirë.

Dredhëzat – janë të pasura me antioksidantë, vitamina dhe minerale.

Manaferrat – janë një burim i përkthyer për antioksidantë./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë