Mër, Shk 14, 2024
Banner Top
Banner Top
Ushqime për flokë të shëndetshme

Flokët janë gjysma e bukurisë. Por si cdo gjë tjetër në trup, edhe flokët janë tregues i mënyrës së të ushqyerit.

Më poshtë mund të kuptoni se cilat ushqime ndikojnë në flokë:

Salmoni – është ideal për shkëlqimin e flokëve. Është i pasur me omega-3, që parandalon sëmundje të ndryshme por ndihmon edhe në rritjen dhe shkëlqimin e flokëve.

Jogurti grek – është i mbushur me protein. Jogurti grek gjithashtu ka edhe një përbërës që ndihmon qarkullimin e gjakut në kafkë dhe stimulon rritjen e flokëve.

Spinaqi – si shumë perime të tjera, edhe spinaqi është i mbushur me vlera ushqyese. Spinaqi ka hekur, beta kkarotene dhe vitaminë C. Këto vitamina i trashin flokët.

Vezët – janë të pasura me Vitaminë B që ndihmon në rritjen e flokëve. Nëse keni mungesë të këtij vitamini, flokët fillojnë të bien./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë