Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Të mirat e Farave të Kërpit

Farat e kërpit (HEMP SEEDS) janë jashtëzakonisht ushqyese dhe të pasura me yndyrna të shëndetshme, proteina dhe minerale të ndryshme.
Disa përfitime shëndetësore të farave të kërpit që janë mbështetur nga shkenca.

1. Fara e kërpit janë jashtëzakonisht ushqyese
Fara e kërpit përmban më shumë se 30% yndyrë. Ato janë jashtëzakonisht të pasura me dy acide yndyrore esenciale, acid linoleik (omega-6) dhe acid alfa-linolenik (omega-3). Farat e kërpit janë një burim i madh proteinash, pasi më shumë se 25% e kalorive të tyre totale janë nga proteina me cilësi të lartë. Farat e kërpit janë gjithashtu një burim i shkëlqyeshëm i vitaminës E dhe mineraleve, si fosfor, kalium, natrium, magnez, squfur, kalcium, hekur dhe zink. Farat e kërpit mund të konsumohen të papërpunuara, të gatuara ose të pjekura.

2. Fara e kërpit mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjes së zemrës

3. Farat e kërpit janë të pasura me yndyrna të shëndetshme
Ata kanë një raport 3:1 të omega-6 në omega-3, të cilat mund të lehtësojnë sëmundjet e lëkurës dhe të sigurojnë lehtësim nga ekzema dhe simptomat e saj të pakëndshme.

4. Fara e kërpit janë një burim i madh i proteinave me bazë bimore
Rreth 25% e kalorive në farat e kërpit vijnë nga proteina. Për më tepër, ato përmbajnë të gjitha aminoacidet esenciale, duke i bërë ata një burim proteinik të plotë.

5. Fara e kërpit mund të zvogëlojë simptomat e PMS dhe menopauzës
Fara kërp mund të ulë simptomat që lidhen me PMS dhe menopauzën, në sajë të niveleve të larta të acidit gama-linolenik (GLA).

6. Farat e kërpit mund të ndihmojnë tretjen sepse përmbajnë sasi të larta të fibrave

7. Për shkak të profilit të përsosur të acidit yndyror të yndyrnave omega-3 dhe GLA, fara e kërpit ndihmon natyrshëm në balancimin e niveleve të inflamacionit dhe përforcimin e sistemit imunitar. Hulumtuesit nga URG zbuluan prova të ngjashme se cannabinoids që rrjedhin nga fara kërp mund të pengojnë rritjen e kancerit dhe metastazën, veçanërisht në kancerin e mushkërive.

Këto fara mund të i gjeni tek Tregu Ditor /Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë