Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Sot është dita botërore e Hepatitit!

Shkruar nga: Dr. Visaj ZekajGastroenterolog

Në Europë çdo vit diagnostifikohen 29000 raste të reja me Hepatit C.
Rreth 15 milion njerëz janë të infektuar me Hepatit C.
13 milion të infektuar me Hepatit B.
Hepatiti B&C janë shkaktarë të mëdhenj të sëmundjeve kronike të mëlçisë dhe Cirroses së mëlçisë e po ashtu edhe të karcinomes hepatoqelizore, që qon në vdekjen e 96000 njerëzve në vit. Rruga e përhapjes së Hepatitit B më e shpeshta është ajo vertikale nga nëna te fryti, kurse e Hepatitit C përmes shiringave.
Sipas UEG dhe EASL, 1 ne 12 vdekjet nga kanceri i atribuohen Hepatitit.
Bashkë të mbrohemi nga infeksioni me Hepatit. /Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë