Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Simptomat e virusit HIV

HIV është virusi që prek sistemin imuntar, duke rritur rrezikun për infeksione dhe sëmundje të tjera. Pa trajtim të duhur, infeksioni mund të rritet shumë dhe të avancaojë në sëmundjen që quhet AIDS.

Sidoqoftë, në shtetet ku mjekësia është shumë e zhvilluar mirë ka shumë pak raste kur pacientët e zhvillojnë AIDS-in, pasi marrin menjëherë tretmanin e duhur.

Jetëgjatësia e personit që është me virusin HIV me kujdesin e caktuar mjekësor, tani është i njëjtë sikur jetëgjatësia e një personi që nuk e ka këtë virus.

Cilat janë simptomat që një person me virusin HIV mund t’i ketë?

Temperaturë

Dhimbje të nyjeve

Tharje të fytit

Djerësitje – sidomos gjatë natës

Gjëndra  të zmadhuara

Lodhje

Humbje e pajustifikueshme e peshës/Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë