Mër, Sht 20, 2023
Banner Top
Banner Top
Si ndikon shkrimi me dorë në memorien tuaj?

Të shkruarit me dorë çdo herë e më shumë po anashkalohet, si rezultat I avancimit të teknologjisë.

Pra është ilaç për mendjen tonë, dhe për këtë arsye duhet të nisim të lëmë ndonjëherë mënjanë teknologjinë.

Metoda klasike e marrjes së shënimeve edhe pse merr kohë më shumë është shumë më produktive.

Fëmijët preferohet që të gjitha mësimet t’i shkruajnë në fletore me laps, mënyrë kjo që ata të përfitojnë më shumë.

Një gjë e tillë është vërtetuar nga disa hulumtime të Universitetit të Indianës të cilët kanë gjetur se mënyra më e mire për të mbajtur diçka në mend është që të shkruani atë me dorë. Kërkimi i publikuar në revistën, thekson rëndësinë e shkrimit tradicional, që përveç rritjes së memories dhe përqëndrimit, rrit edhe aftësinë e të kuptuarit saktë të një ideje të caktuar.

Mendohet se shkrimi me dorë mund të rritë nivelin e kujtesës tuaj pasi që shkrimi me dorë zhvillon proceset kognitive./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

No Related Article

Youtube

Arkiva

Kategoritë