Sht, Mar 25, 2023
Banner Top
Banner Top
Si ndikon alkooli në sistemin tuaj nervor?

A keni menduar ndonjëherë se si alkooli prek kujtesën ose ndryshon sjelljen tuaj?

Shumica që pëlqejnë alkoolin e dinë se pas një dite të lodhshme në zyrë është e zakonshme të dilni me miqtë për një pije ose të shkoni në shtëpi dhe të shtriheni në shtrat për t’u çlodhur me birrën ose verën tuaj të preferuar.

Por, para se të pini atë gllënjkë tjetër, a keni menduar ndonjëherë se çfarë bën alkooli në trupin tuaj, dhe më saktë, në sistemin tuaj nervor?

Mënyrat në të cilat alkooli ndikon në sistemin tuaj nervor:

• Alkooli mund të shkaktojë humbje të kujtesës (amnezi), dhe kur përdoret npër një afat të gjatë, mund të rezultojë në humbje të përhershme të kujtesës dhe konfuzion.

• Alkooli mund të ndikojë në veshët e brendshëm dhe në tru të vogël, që janë të përfshirë në ekuilibër dhe koordinim, duke shkaktuar vështirësi në të ecur dhe ndjesi.

• Ndërkohë që sasi të vogla të alkoolit fillimisht mund të kenë një efekt qetësues, ai pengon gjumin e përgjithshëm. Gjithashtu mund të shkaktojë ankth dhe të përkeqësohet apneja e gjumit, një çrregullim potencial serioz ku frymëmarrja vazhdimisht ndalet dhe fillon.

• Etanoli në alkool mund të shkaktojë dëmtime të neurotransmetuesve të trurit. Nëse ky dëm është në vazhdim, mund të rezultojë në ndryshime të sjelljes dhe të humorit, si depresioni, ankthi dhe konfiskimet./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë