Die, Maj 16, 2021
Banner Top
Banner Top
Shprehja e zemërimit ju bënë më të shëndetshme

Menaxhimi i emocioneve, zakonisht është i vështirë. Ndonjëherë, është shumë mirë që t’i shprehësh emocionet dhe atë që ndjen përbrenda.

Sipas një studimi të publikuar në EurekAlert, ngritja e zërit kur jeni të zemëruar, nuk është gjithmonë një gjë e keqe.

Nga ky hulumtim ku morrën pjesë 300 gra të martuara që ishin afër monopauzës – u shprehën që menaxhimi i zemërimit, vendosja e nevojave të tjerit në vend të tyre, është duke i shkatërruar emocionalisht. Kjo mënyrë e sjelljes ka shkaktuar tek këto gra depresion, obezitet dhe kolesterol.

Por sipas këtij hulumtimi, gratë që bërtisnin kur ishin të zemëruara, ishin më të shëndetshme. 

Kjo pasi përmbajtja e vetës dhe mos shfaqja e emocioneve, shkakton dëme në shëndet. Kur një person e mbanë vetën dhe nuk bërtet, ka më shumë tendencë të jetë në ankth e depresion./Familja Jone

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë