Enj, Tet 21, 2021
Banner Top
Banner Top
Sëmundja e tradhëtisë: Pse njerëzit tradhtojnë në një marrëdhënie?

Ekziston një thënie e zakonshme që pabesia rrallë është çështja kryesore; se përkundrazi është një simptomë (megjithëse shumë e dëmshme) e disa telasheve të tjera.

Sapo ta emëroni, si të thuash që keni grip, ju e dini se ekziston një ilaç. Sidoqoftë, në shumicën e rasteve, tek tradhëtia nuk është ashtu.

Pra, pse njerëzit tradhtojnë në marrëdhënie?

Tani, cili është shkaku, kjo është vrimë e zezë proverbiale. Ndonjëherë, po, njerëzit që tradhtojnë e bëjnë këtë thjesht për seksin. Ndonjëherë, nuk bëhet fjalë për marrëdhënien, por thjesht sepse mashtruesi nuk e respekton martesën. Në shumicën e rasteve, pabesia ndodh si pjesë e një rrjeti merimangash të gjërave të tjera – një lidhje e ethshme me një person tjetër që plotëson ndonjë nevojë të paplotësuar. Kjo nevojë, mirë … Ndoshta është një nevojë për të rritur vetëvlerësimin, dhe të qenit i dëshiruar i bën ata të ndjehen mirë, nëse ndodh edhe vetëm për një moment. Për të tjerët, intimiteti me bashkëshortin e tyre aktual refuzohet shumë shpesh, dhe mashtrimi u sjell atyre një ndjenjë lidhjeje. Ndonjëherë, është kontroll. Në martesë, ndoshta bashkëshorti ndjehet i infantilizuar; ata humbasin kontrollin mbi atë që të shikojnë në TV, aftësinë për të zgjedhur se çfarë të hanë, etj., dhe mashtrimi u jep atyre një ndjenjë të fuqisë.

Përpos të kuptuarit pse dikush ka tradhtuar, është e domosdoshme të dini se si të ecni përpara. Të kuptuarit mund të jetë një proces.

  • Të kuptuarit është vetëm hapi i parë

Qëndrimi në një marrëdhënie me dikë që ka mashtruar varet plotësisht nga dëshira ta falni apo jo.

Ka arsye që një person mund të ketë për të qëndruar në një marrëdhënie me dikë që e ka mashtruar, dhe disa nga ato arsye nuk duhet të injorohen.

Ja se si të filloni:

1. Mundohuni të merrni vesh pse ndodhi tradhtia – Gjithmonë rekomandohet një specialist / palë të tretë për këtë, pasi nganjëherë edhe personi që ka tradhtuar nuk e kupton plotësisht.

2. Kërkoni një shfaqje të pronësisë nga ana e mashtruesve – Ndonjëherë, ai që mashtron fajëson partnerin e tyre, një praktikë jo e shëndetshme e cila mund të çojë në më shumë probleme në marrëdhënie.

3. Pajtohuni që mashtruesi të “bëjë ndryshime” –  Zakonisht është një shenjë se marrëdhënies mund t’i mungojnë disa elemente themelorë.

Mbajtja e një martese pas çdo tradhtie mund të jetë punë e vështirë. Por e vetmja matje që duhet të keni nëse një marrëdhënie mund të funksionojë pas pabesisë është nëse ju dëshironi apo jo.

Dëshironi të keni një martesë më të lumtur, më të shëndetshme?

Nëse ndiheni të shkëputur ose të irrituar në lidhje me gjendjen e martesës tuaj, por dëshironi të shmangni ndarjen dhe / ose divorcin, atëherë mos hezitoni që të shkoni në konsultime./Familja Jonë

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë