Mër, Nën 29, 2023
Banner Top
Banner Top
Rritet numri i fëmijëve që konsumojnë ushqime me sheqer

Pavarësisht këshillave të mjekëve në gjithë botën, që fëmijët të mos konsumojnë shumë sheqer, numri i fëmijëve që hanë ushqime të sheqerosua dhe lëngje me sheqer vetëm po rritet.

Sipas U.S Centers for Disease Control and Prevention në SHBA, dy të tretat e fëmijëve nga mosha 2 deri në 19 vjec, konsumojnë së paku një ushqim të sheqerosur në ditë.

“Për fëmijët, studimet tregojnë që konsumi i produkteve me sheqer është i lidhur me shtimin e peshës, tipin 2 të diabetit dhe kolesterolin e keq”, është shprehur hulumtuesi, Asher Rosinger.

Konsumi i këytre produkteve, është i lidhur gjithashtu edhe me sëmundjet e zemrës./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë