Sht, Tet 23, 2021
Banner Top
Banner Top
Pozita juaj e gjumit po ju shkakton dhimbje prapa?

Ne shpesh nuk mendojmë për shtyllën kuurrizore kur rrimë në shtrat. Por pozita e gjumit mund të ndihmojë në përcaktimin nëse kemi apo jo dhimbje prapa.

Prandaj, kur futeni natën në shtrat, mbani mend këto këshilla nga terapisti fizik Marleen Caldwell, PT, MS, Cred MDT, se si të flini për të shmangur dhimbjen e shpinës.

1. Mbani shpinën në një pozicion neutral

Zgjidhni një dyshek të brendshëm të me përmbajtje të butë. Ju gjithashtu mund të ndryshoni pozicionin tuaj të gjumit ose të përdorni jastëkë për të mbajtur neutrale shpinën.

Një dyshek i brendshëm mund të krijojë pika presioni në pjesën e prapme të kokës, tehët e shpatullave, në pjesën e poshtme të shpinës dhe në thembra.

2. Flini në shpinë

Pozicioni optimal i gjumit është në shpinë. Kjo shpërndan në mënyrë të barabartë peshën në sipërfaqen më të gjerë të trupit tuaj, duke minimizuar pikat e presionit dhe duke siguruar rregullimin e duhur të organeve tuaja të brendshme. Pozicioni më i keq për të fjetur është në stomakun tuaj për shkak të pozicionit të panatyrshëm të qafës.

3. Anët alternative nëse jeni në një gjumë anësor

Disa prova sugjerojnë që gjumi i zakonshëm nga njëra anë në një dyshek jo të përshtatshëm mund të kontribuojë në çekuilibrimin e muskujve dhe dhimbjen. Gjithmonë gjumi në të njëjtën anë pezullon mesin e trupit tuaj midis ijeve dhe supeve tuaja, pjesët më të gjera të trungut. Vendosni një jastëk në mes të gjunjëve të shmangur këtë.

4. Përdorni një jastëk

Cilëndo pozitë të gjumit që zgjidhni, vendosni jastëkun tuaj poshtë kokës dhe qafës, por jo mbi supet tuaja. Nëse flini në shpinë, sigurohuni që jastëku mbush hapësirën midis qafës dhe dyshekut për të mbajtur një pozicion neutral. Nëse flini në anën tuaj, përdorni një jastëk më të trashë.

5. Lloji i trupit tuaj dikton llojin e mbështetjes që ju nevojitet

Nëse ijet tuaja janë më të gjera se beli juaj, një dyshek më i butë mund të strehojë gjerësinë e legenit tuaj dhe të lejojë që kurrizi juaj të mbetet neutral. Nëse ijet dhe beli juaj janë në një vijë relativisht të drejtë, një sipërfaqe më e ngurtë ofron mbështetje më të mirë./Familja Jonë

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë