Mër, Sht 20, 2023
Banner Top
Banner Top
Për baballarët e rinj: Si të krijoni një lidhje të ngushtë me foshnjën tuaj?

Baballarët e kanë më të vështirë se nënat të lidhen menjëherë me fëmijën e tyre të porsalindur. Kjo për shkak se gruaja për nëntë muaj, lidhet emocionalisht me fëmijën pasi e ka pjesë të turpit të saj.

Por edhe burrat mund të krijojnë një lidhje të veçantë me fëmijët e tyre, qysh në ditët e para.

11 Ways Fathers Can Bond With Their Newborns Even Though They Didn’t Carry Them for 9 Months

Mos i nënvlerësoni orët e para të ardhjes së foshnjës në jetë – orët e para që një baba dhe foshnja i kalojnë së bashku, mund të jetë determinues në lidhjen mes tyre në muajt në vazhdim. Shkencëtarët thonë që baballarët që shpenzojnë kohë të konsiderueshme me foshnjën në ditën e parë, do të kalojnë më shumë kohë me fëmijën e tyre gjatë tremujorit të parë të tyre.

11 Ways Fathers Can Bond With Their Newborns Even Though They Didn’t Carry Them for 9 Months

Bëni kontakt me lëkurë – pra vendosni fëmijën tuaj në gjoks. Sipas shkencëtarëve kontakti lëkurë me lëkurë me foshnjën e lumturon foshnjen. Sipas tyre, fëmijët do ndihen më të mbrojtur dhe të qetë dhe gjithashtu vet babai do të ndihet më i afërt me të porsalindurin.

11 Ways Fathers Can Bond With Their Newborns Even Though They Didn’t Carry Them for 9 Months

Kujdesuni për ta – është e provuar që baballarët që kujdesen për fëmijët e tyre, kanë një lidhje më të ngushtë me ta në të ardhmen. Prandaj, baballarët duhet t’ia ndërrojnë pelenat, t’i pastrojnë, t’i ushqejnë e të flenë me ta. /Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë