Sht, Nën 25, 2023
Banner Top
Banner Top
Pas abortit, kur është periudha e ovulacionit?

Shumë gra që kanë pasur abort, kanë frikë që kjo gjë mund të ndikojë tek shtatzënia tjetër. Në shumicën e rasteve, aborti nuk ndikon në fertilitet dhe nuk ka ndikim tek shtatzënitë e tejra.

Ovulacioni zakonisht, ndodh dy javë pas abortit, kjo do të thotë që gruaja mund të mbetet shtatzënë.

Sidoqoftë, cikli menstrual nuk është i njëjtë tek të gjitha gratë  – duke lënë të nënkuptohet që disa mund të kenë periudhën e ovulacionit më herët e disa më vonë.

Një faktor tjetër që ndikon në ovulacion është periudha që kanë qenë shtatzënë, përpara se të kryejnë abortin.

Nëse shtatzënia ka zgjatur 6 apo 7 muaj, gruaja mund të mos ovulojnë për disa javë, pas abortit./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë