Die, Maj 16, 2021
Banner Top
Banner Top
Nuk keni bërë seks për një kohë të gjatë? Ja gjërat negative që i ndodhin trupit tuaj

Sido që të jetë historia prapa dhomës së gjumit, mungesa e seksit do të ketë një efekt negativ në trupin tuaj dhe psikikën e përgjithshme.

Ja çfarë mund të ndodhë kur nuk bëni seks të rregullt.

1. Ju humbni epsh

“Disa njerëz që nuk bëjnë mardhënie seksuale rregullisht, fillojnë të ndjehen më të plogësht, me më pak gjallëri dhe uri për seks,” tha Sari Cooper, LCSW, terapist i certifikuar i seksit.

2. Muret tuaja vaginale mund të dobësohen

Kjo vlen kryesisht për gratë që hyjnë në menopauzë. Sari shpjegon, “Pa frekuencë të rregullt të marrëdhënieve ndërsa plakeni muret e vaginës suaj hollësohen dhe mund të çojnë në seks të dhimbshëm.”

Për këtë qëllim, Shoqëria e Menopauzës së Amerikës së Veriut madje rekomandon që të keni seks të rregullt depërtues për të ndihmuar shëndetin vaginal gjatë menopauzës.

3. Dhimbjet menstruale mund të përkeqësohen

Padyshim që janë gratë që keqësohen. Mund të duket kundër-intuitiv, por seksi gjatë periudhës mund të lehtësojë ngërçet menstruale. Shumë gra vuajnë me dhimbje barku.

“Gjithashtu, mund të ketë një rritje të endorfinave, e cila gjithashtu do të ndihmojë në uljen e dhimbjes së barkut.”

4. Sa i përket burrave ata kanë më shumë të ngjarë të kenë një mosfunksionim në të ngrerë

Sipas Bustle, një studim i zbuluar se abstenimi rrit mundësinë e mosfunksionimit erektil te burrat, megjithëse u konstatua se ishte më shumë tek burrat e moshuar.

5. Jeni më të stresuar

Mund të jetë mungesa e seksit që është rrënja e problemit. Seksi i rregullt besohet të jetë edhe anti stresues./Familja Jonë

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë