Die, Mar 24, 2024
Banner Top
Banner Top
Nuk doni të ju përsëritet sulmi në zemër? Merrni një qen

Shumë hulumtime kanë gjetur që të kur një person ka qen si kafshë shtëpiake, ka shumë përfitime shëndetësore për vet personin.

Dy studime të reja tani vetëm e forcojnë këtë argument. Sipas American Heart Association dhe Uppsala Univeristy në Suedi, nëse një person ka pasur sulm në zemër mundësia që kjo gjë të mos përsëritet është më e madhe nëse posedon një qen.

Studimet kanë analizuar të dhënat e personave që kanë pësuar sulm në zemër nga viti 2001 deri në vitin 2012.

Specifikisht, njerëzit që kanë pasur një sulm të tillë nga viti 2001 dhe 2012 dhe që kishin qen si kafshë shtëpiake, kishin 33% më pak mundësi të preken sërish nga një sulm i tillë. /Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë