Mar, Nën 28, 2023
Banner Top
Banner Top
Mos i hani këto ushqime gjatë shtatzënisë!

Shtatzënia është ndjenja më e mirë që një femër mund ta përjetojë. Koncepti i sjelljes së një jete të re në botë është sa i mahnitshëm, po aq frikësues.

Ka shumë gjëra për të bërë ndërsa përgatiteni për ardhjen e fëmijës. Përzgjedhja e mjekut, dekorimi i dhomës dhe paketimi i çantave për të qenë gati për të shkuar në spital janë vetëm disa nga to. Gratë duhet të jenë të kujdesshme me trupin e tyre gjatë shtatëzanisë. Ndjekja e një diete të shëndetshme dhe bërja e ushtrimeve të moderuara ndihmojnë gratë shtatzëna të mbajnë nën kontroll peshën e tyre.

Shumë nga to marrin përsipër detyrën e ‘ushqimit për dy’ dhe kanë shumë peshë të tepërt për të humbur pas lindjes. Pushimi dhe kujdesi për veten janë gjithashtu një pjesë e rëndësishme e shtatzënisë.

Në javët e fundit, gratë shtatzëna inkurajohen të flenë sa më shumë të jetë e mundur … Ndjekja e një diete të shëndetshme ndërsa jeni shtatzënë nuk është aq e lehtë sa tingëllon. Ka shumë ushqime që mund të duken të shëndetshme por që mund të jenë të dëmshme për nënat  dhe bebet e tyre. Sa më shumë që mund të shijoni disa prej tyre, shmangni ato ndërsa jeni shtatzënë.

Më poshtë janë disa ushqime që duhet patjetër t’i shmangni në shtatzëni:

Ushqim deti të tymosur

Peshq i ndotur industrial

Butakë të pjekur

Vezë të papërpunuara

Mish të papjekur

Pemë dhe perime të pasterizuara

Rrush

Ananas

Qumësht të pasterizuar

Lakër dhe marule./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë